Behandelingen

Voetreflex intake

Een eerste afspraak waarbij je hulpvraag wordt besproken en er een kennismaking is met elkaar en met de voetrefelexmassage. Ik bekijk en onderzoek je voeten nauwkeurig om vandaar uit een behandelplan te maken welke is gericht op het aanpakken van je klacht.

75-90 min

Voetreflex therapeutische massage

Een intensieve en ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel Westerse als Chinese technieken met ontspanning en nieuwe energie als resultaat.

45-60 min

Voetreflexmassage voor het opwekken van de bevalling

Wanneer de bevalling niet op gang wil komen kan zwangerschapsrefloxologie worden toegepast. Bepaalde reflexzones kunnen sterk worden gestimuleerd. Er kunnen harde buiken ontstaan tijdens de massage. Er is geen garantie dat het lichaam zal reageren en soms is een herhaling van behandeling nodig.

Babyreflexologie kan vanaf 3 weken worden toegepast en kan o.a. worden ingezet bij de volgende klachten; Krampjes, harde ontlasting, verkoudheid, oorpijn, doorkomen van tandjes, obstipatie, slecht slapen.

45-60 min

Voetreflex baby’s

Babyreflexologie is iets anders dan babymassage. Met babyreflexologie is er naast de onstpanninde werking ook een therapeutische werking. Baby’s reageren sneller en beter op een behandeling en een sessie babyreflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van soms maar 10 minuten tot 25 minuten afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.

10-25 min

Pubers en jongvolwassenen

Ook pubers kunnen veel baat hebben bij een voetreflexmassage. Zij ervaren soms veel spanning in deze levensfase. Voetreflexmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd.

30-60 min

Voetreflex kinderen

Vanaf jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Voetreflex helpt kinderen tot rust te komen in deze wereld waar veel van ze verwacht wordt. Kinderen ervaren zowel tijdens als na de behandeling rust.

Voetreflex voor kinderen kan worden toegepast voor o.a.: ADHD/ADD & Dyslexie, concentratieproblemen, hoog gevoelige kinderen(HSP), slaapproblemen, onrust, faalangst, vage buikklachten.

30 min

Zwangerschapsreflexologie

Een unieke en bijzondere periode wanneer er een nieuw leven in je buik groeit. Hoe een zwangerschap en bevalling zal verlopen kan niemand voorspellen. Het is jullie gezamenlijke proces. In dat proces kan een voetreflex massage je een moment van rust en ontspanning geven waarbij je je beter bewust wordt van jouw lichaam en gevoelens.

Daarnaast kan er verlichting gegeven worden bij typische zwangerschapskwalen zoals obstipatie, maagzuur, slapeloosheid, vocht vasthouden en beginnende zwangerschapsdiabetes. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie bij het herstel.

45-60 min

Pedicure

Uw voeten doen een hoop voor u en verdienen onze aandacht. Elke dag opnieuw! Door regelmatige verzorging van uw voeten blijven ze zo lang mogelijk gezond en in goede conditie. Wat kan de pedicure voor uw voeten betekenen:

 • Verwijderen eelt en likdoorns (eksterogen)
 • Behandeling ingroeiende teennagels
 • Behandeling kloven
 • Cosmetische voetverzorging
 • CND Shellac
 • Pijn in voetbogen
 • Pijn in voetbogen

45-60 min

Triggerpoint massage voor voet & onderbeen

Triggerpoints zijn kleine spierknopen in overbelaste spieren of spieren die in slechte conditie zijn. Triggerpoints geven afgeleide pijn. Dit betekent dat de pijn vaak op een andere plaats wordt gevoeld dan waar de triggerpoint zit. Symptomen die kunnen wijzen op triggerpoints zijn;

 • Tintelingen
 • Doof gevoel
 • Stijfheid
 • Krachtvermindering
 • Pijn in tenen
 • Pijn in voetbogen

Het ontstaan van triggerpoints komt vaak door een combinatie van factoren. Zo kunnen oa. stress, slechte voeding en niet goed kunnen slapen de triggerpoint in stand houden. Het is daarom van belang om samen te kijken naar deze factoren.
Daarnaast worden oefeningen voor thuis meegegeven om de de klacht zo snel mogelijk te verlichten.

45-60 min

Informatie Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een massage van drukpunten op de voeten. Het uitgangspunt van reflexologie is dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Alle organen, klieren, spieren en botten hebben een corresponderende plaats in de voet, de reflexzones.
Door de zones te masseren en hier druk op uit te oefenen worden organen en lichaamsdelen bereikt en wordt de vitaliteit en lichaamskracht gestimuleerd.
De massage op voet en onderbeen is een combinatie van Chinese reflexologie en westerse reflexologie, de zogenaamde Voetreflex Plus™. Naast de reflexzones wordt gebruik gemaakt van meridiaanbanen en acupunctuurpunten. De combinatie van technieken versterkt het effect van de behandeling en het uiteindelijke resultaat.

Voetreflextherapie behandelwijze

De behandelingen duren ca. 50 minuten tot een uur. Veel klachten kunnen binnen 1-10 behandelingen verminderen of verdwijnen. Bij chronische klachten zal meer tijd en geduld nodig zijn.

Wanneer voetreflex?

Voetreflextherapie kan breed worden ingezet. Het kan helpen bij typische klachten van deze tijd zoals stress en burn-out en het kan verlichting bieden bij meest uiteenlopende klachten zoals;

 • Hoofdpijn
 • Obstipatie
 • Verteringsproblemen
 • Diabetes
 • PMS
 • Overgangsklachten
 • Vermoeidheid

Daarnaast is het een mooie aanvulling op het bereiken van volledige ontspanning. Ook voor kinderen werkt de therapie kalmerend en concentratie verhogend. Voetreflexologie is er ook voor degene die geen directe klachten heeft maar graag klachten wil voorkomen. Staat je klacht er niet bij? Wees vrij mij te contacten om de mogelijkheden te bespreken via info@voetzentrum.nl of bel 06- 510 301 73

× WhatsApp