ALGEMEEN

Waarom kiezen voor een provoet pedicure?

ProVoet is de landelijke brancheorganistatie voor pedicures. Om lid te worden van ProVoet is een erkend diploma nodig. De ProVoet pedicure is gediplomeerd om uw voeten op een professionele manier te behandelen.

Wanneer heb ik een pedicure nodig?

Als u last heeft van ingroeiende nagels, likdoorns, verdikte nagels, kloven etc dan is het zinvol om eens een afspraak bij de pedicure te maken. Daarnaast kunt u ook de pedicure bezoeken voor cosmetische voetverzorging. Jong en oud, man en vrouw, volwassenen en kinderen iedereen kan naar de pedicure en is van harte welkom.

Hoe vaak moet ik naar de pedicure?

Om verzekerd te zijn van het juiste loopcomfort krijgt u een persoonlijk advies. Immers elke voet en elke klacht is anders en daarbij hoort een persoonlijk advies en een bepaalde behandelfrequentie. Het gemiddelde is om de 6 tot 8 weken.

Kan ik online een afspraak maken?

U kunt via de site een online afspraak maken. U klikt de ronde knop rechts boven aan. U krijgt dan een kalender met beschikbaarheid te zien en kunt op deze manier de voor u geschikte tijd boeken.HUID EN NAGELPROBLEMEN

Likdoorns

Een likdoorn ontstaat door wrijving op steeds dezelfde locatie. Ze komen vaak voor op de kleine tenen, onder de bal van de voeten en tussen de tenen. De oorzaak kunnen schoenen zijn met een onjuiste pasvorm en standafwijking van de voet. Wij raden uw af om likdoornpleisters te gebruiken omdat deze de gezonde huid vaak aantasten. Maak tijdig een afspraak met een pedicure. De likdoorn verdwijnt niet vanzelf. De pedicure zal u helpen om de likdoorn te verwijderen en te zoeken naar de oorzaak.

Eelt

Eelt ontstaat door druk en wrijving. Aanmaak van eelt is een natuurlijke reactie om de onderliggende huid te beschermen. De mate van eeltvorming verschilt per persoon Overmatig eelt aan de voeten kan aanleiding geven tot vervelende klachten. Eelt kan pijnlijk en branderig gaan aanvoelen. Eelt kan zelfs gaan barsten waardoor er kloven ontstaan die erg pijnlijk zijn en kunnen gaan bloeden. De pedicure kan het overtollige eelt professioneel voor je verwijderen.

Ingroeiende nagel

Nagels die ingroeien zijn zeer pijnlijk. Het komt het meest voor bij de grote teen. Het beste is zo snel mogelijk naar de pedicure te gaan voordat de nagelpunt het weefsel binnendringt en daar een ontsteking kan veroorzaken. Ontstoken ziet de teen er rood en gezwollen uit en de pijn is vaak ondraaglijk. Zelfs in bed, als het laken erop rust. Een groot risico vormt slecht passend schoeisel. Zo zijn er te smalle schoenen, waarbij er teveel zijwaartse druk ontstaat, maar ook schoenen met te weinig ruimte in de hoogte voor de tenen.

Zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem is een schimmel infectie aan de voeten en één van de meest voorkomende problemen. Meestal vindt men een beslag tussen de tenen die soms kloofjes vertoont. Gebruik een schimmeldodend middel. Raadpleeg uw arts/voetverzorger voor het juiste product en het voorschrift.

Kalknagel(schimmelnagel)

Een schimmelnagel wordt ook wel kalknagel genoemd. Doordat de nagel dikker wordt zal deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontstekingen. De pedicure kan de kalknagel door middel van frezen dunner en glad maken, vooral om extra druk te vermijden op het nagelbed of andere plaatsen ter hoogte van de teen. Daarna wordt de nagel indien nodig nog geknipt en worden de nagelwallen drukvrij gelegd. Ook kan de nagel uitwendig behandeld worden met een tinctuur en spray. Behandeling vergt dus een strikte en consequente aanpak van jezelf en een regelmatige terugkeer naar pedicure. Daarnaast is het zaak om ook kousen en schoenen te behandelen.

× WhatsApp